Stoïcijn in Coronatijd

 

De emoties lopen hoog op in Corona tijd. Voorzichtige mensen accepteren de lastige regels, anderen komen in verzet. Mensen duiken in het schuttersputje van hun eigen gelijk. Het zijn roerige tijden. Tijd om de oefening in stoïcisme weer op te pakken. Een lastige taak. maar vooruit.

Ik was een stoïcijn in wording, tenminste dat was het streven. Op deze blog deelde ik de verhalen van mijn, over het algemeen mislukte, pogingen om meer stoïcijn te worden. Jullie hebben een hele tijd niets van mij gehoord maar deze tijd vraagt er om een nieuwe start. Want ik denk dat je alleen als een stoïcijn deze barre tijden kunt doorstaan. Jullie kunnen dus nieuwe verslagen verwachten met frisse moed ga ik de strijd aan tegen depressies die op de loer liggen en onderzoek ik, met het handboekje van Epictetus als gids, wat in deze crisis de beste houding is. Het wordt natuurlijk weer een harde strijd tussen mijn impulsieve creatieve geest en de nuchtere benadering die de stoïcijn kenmerkt. Is deze missie bij voorbaat kansloos? We zullen zien.